Despre inițiativa MayDays

 

Clujul devine mai activ în această lună, tinerii invadează străzile orașului, deoarece luna mai e luna tinerilor. Inițiativa MayDays a Asociației MIK, se construiește întocmai pe această idee.

MayDays este o iniţiativă care duce mai departe conceptul Capitalei Europene de Tineret.
În 2015, în Cluj-Napoca, în contextul Capitalei Europene a Tineretului, s-au creat reţele între organizaţiile de tineret din Cluj, conștienți fiind că împreună lucrând se pot realiza mai multe. Prin MayDays tinerii din comunitatea maghiară investesc în reţeua creată în urma capitalei şi susţin colaborarea în folosul comunităţii.

Vrem ca inițiativele organizațiilor de tineret să fie mai vizibile și să încurajăm un dialog deschis între ei. Conceptul MayDays întrunește evenimentele organizațiilor de tineret, care se desfășoară în luna mai și care au ca scop întărirea comunității. Fiecare proiect din cadrul programului susține o inițiativă sau un caz al tineretului. Aceste inițiative se divid în patru categorii: evenimente religioase, culturale, de dezvoltare profesională și evenimente prin care contribuim la construirea comunității. Toate acestea dovedesc că tinerii sunt pilonul forte și ei sunt motorul de dezvoltare în orice societate modernă.