A MayDays kezdeményezésről

Kolozsvár felpezsdül májusban, a fiatalok belakják a város tereit, mondhatni, hogy a május a fiatalok hónapja. A MIK (Magyar Ifjúsági Központ) kezdeményezésére létrejött MayDays kezdeményezés pedig éppen erre a lendületre épül.

2015-ben, amikor Kolozsvár volt Európa Ifjúsági Fővárosa, az ifjúsági szervezetek megtanultak együtt dolgozni, megismerték egymást és rájöttek arra, hogy közösen több eredményt tudnak elérni. A MayDays kezdeményezés azt a tudást és tapasztalatot szeretné továbbvinni, amire 2015-ben tett szert a civil és ifjúsági szféra. Ezért 2016 májusában külön figyelmet kapnak a fiatalok ügyei. Célunk az, hogy láthatóvá tegyük az ifjúsági szervezetek törekvéseit, hogy párbeszédeknek adjunk teret. A MayDays koncepciójának központjában az ifjúság és a közösségépítés áll, melyet a fiataloknak szóló rendezvények egybegyűjtésével valósítunk meg. Az idei téma az önkéntesség. A programban résztvevő szervezetek mind önkéntesekkel dolgoznak, ebben az évben szeretnénk arra helyezni a hangsúlyt, hogy minden szervezet stabilabb és jobban átlátható önkéntes bázist tudjon kialakítani. Illetve törekszünk arra, hogy az önkénteseknek átjárhatóságot biztosítsunk a szervezetek között.

A MayDays programja nyitott, folyamatosan töltjük fel az új eseményeket. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a saját, ifjúságot megcélzó rendezvényével. Írjatok nekünk, hogy együtt még színesebbé tehessük Kolozsvár napjait! Mindössze annyi kérésünk van, hogy gondoljátok ki, milyen ügyet karoltok fel a rendezvény megszervezésével, és már küldhetitek is a jelentkezést!